English Swedish Danish Norwegian Finnish
Logga in

Glömt lösenord?

FileMaker 15 now available

Med den nya FileMaker 15-plattformen kan du utveckla företagsanpassade appar som får ökad mobilitet, automatisering, prestanda och säkerhet. Ge dig själv bättre förutsättningar att skapa unika företagsanpassade appar som fungerar på iPad, iPhone, Windows, Mac och på webben.

2016-05-10

Idag presenterade FileMaker, Inc. sin senaste version av den mycket framgångsrika plattformen för företagsanpassade appar, FileMaker 15. Den uppgraderade plattformen ger ännu bättre förutsättningar för att utveckla företagsanpassade appar med nya funktioner inom följande fem nyckelområden: mobilitet, automatisering/integrering, användarvänlighet, säkerhet och prestanda.

FileMaker-plattformen tillhandahåller allt som behövs för att skapa en företagsanpassad app som passar för ett företags unika behov. Den är flexibel och lättintegrerad och den fungerar på iPad, iPhone, Mac, Windows och webben.

De nya funktionerna i FileMaker 15-plattformen är bland annat:

•Mobilitet: Touch ID-stödet gör att utvecklare kommer åt sina företagsanpassade appar på ett säkert sätt med bara ett fingertryck. 3D Touch-stödet ger snabb åtkomst till specifika appar. Nya apptillägg gör det möjligt att anpassa innehåll och dela filer via molnet. iBeacon-stödet tillhandahåller platsbaserade data från den företagsanpassade appen, och med FileMaker WebDirect kan kunderna använda mobiltelefonen för att öppna FileMaker-appar i en webbläsare.

•Automatisering och integrering: Bland de många tidsbesparande verktygen finns bland annat automatiska produktuppdateringar samt möjligheten att omedelbart återskapa scriptarbete med Ångra-funktion i flera steg. I Scriptfönstret hjälper den rödmarkerade texten dig att enkelt identifiera problemområden i dina Script. ESS-adaptern gör det möjligt att ansluta till ännu fler externa SQL-datakällor, inklusive PostgreSQL och IBM DB2.

•Användarvänligt: Börja hantera kontakter, lager, innehåll och uppgifter direkt med de nya startlösningarna. Den nya webbaserade hjälpmenyn ger snabbare resultat när du söker efter FileMaker-information. Den går även att ladda ned. De nydesignade ikonerna i statuslisten i FileMaker Pro gör att dina företagsanpassade appar ser fräscha ut.

•Säkerhet: Med det nya skyddande redigeringsfältet går det att gömma känslig information som användarna inte vill visa på skärmen. De nya proaktiva säkerhetsvarningarna är till exempel meddelanden som visas när en användare försöker ansluta till en värd eller webbplats med ett ogiltigt säkerhetscertifikat. FileMaker Server har nu stöd för SSL-certifikat från nio populära leverantörer och mellanliggande certifikat, SAN-certifikat (subjectAltName) samt certifikat med jokertecken.

•Prestanda: Med funktionen som loggar statistik för längsta anrop kan du snabbt diagnostisera eventuella nedgångar i FileMaker-plattformen. Förloppsindikatorn i portalen visar när filtrering och sortering av data är slutförd. Den här processen sker nu avskiljt från andra åtgärder så utvecklarna kan fortsätta använda apparna under tiden.

•Ny licensiering för team: FileMaker introducerar ett nytt, enklare sätt för organisationer om fem personer eller fler att licensiera FileMaker-programvara. Varje användare kan öppna FileMaker Pro (för Användaranslutningar), FileMaker Go eller FileMaker WebDirect (som alla finns på FileMaker Server) för att på ett säkert sätt dela information i realtid.
Ann Monroe, vice president of marketing, på FileMaker, Inc., säger: "Den här nya versionen visar vårt pågående arbete för att förenkla utvecklingen och driftsättningen av företagsanpassade appar som fungerar obehindrat mellan mobila enheter, pc-datorer och webben."


Om FileMaker, Inc.
FileMaker har levererat över 20 miljoner exemplar av produkter som ingår FileMaker-plattformen och FileMaker Go-appen till iPad och iPhone har precis passerat 2 miljoner nedladdningar från App Store. FileMaker-programvaran finns på 15 olika språk och används över hela världen och i så gott som samtliga branscher inom både den privata och offentliga sektorn.

FileMaker stöds av ett globalt ekosystem som innefattar FileMaker Community, en kostnadsfri onlineresurs med över 50 000 medlemmar, FileMaker Business Alliance med mer än 1 200 företag där många har som huvudsaklig verksamhet att erbjuda FileMaker-produkter och konsulttjänster, samt webbplatsen Made for FileMaker som erbjuder hundratals kommersiella produkter från tredje part som byggts för FileMaker-programvara.