English Swedish Danish Norwegian Finnish
Logga in

Glömt lösenord?

FileMaker 14 är här!

Med FileMaker 14 är det lättare än någonsin att skapa övertygande och plattformsoberoende lösningar med en modern design – även om du aldrig utvecklat en enda lösning tidigare

2015-05-12

FileMaker-plattformen, som nu funnits i 30 år, tillhandahåller snabbare lösningsautomatisering, stöd för mobilwebbläsare och mycket mer

SANTA CLARA, Kalifornien. – 12 maj 2015 – I dag har FileMaker tillkännagivit en ny version av sin utvecklingsplattform som snabbar på utvecklingen av anpassade lösningar som kan köras på iPad, iPhone, Windows, Mac och webben. FileMaker 14 förenklar automatiseringen av verksamhetsprocesser genom att leverera programfunktioner från datorn till mobilwebbläsare och ge användarna en produktiv och engagerande upplevelse på datorer, iOS-enheter och i mobilwebbläsare.

Tillkännagivandet sammanfaller med 30-årsjubileet för FileMakers programvara. Idén med FileMaker föddes hos ett uppstartsföretag som grundades av fyra entreprenörer i Massachusetts som var fast beslutna om att skapa en användarvänlig databasprogramvara.

"FileMaker 14 är kulmen av 30 års arbete med att hjälpa kunder att använda sig av de senaste plattformarna – från Mac och Windows till iOS-enheter och dagens mobilwebbläsare – samt uppfylla användarnas ökade förväntningar på dataåtkomst, enkelhet och mobilitet", säger Ryan Rosenberg, vice-vd för Marketing och Services för FileMaker, Inc. "Med FileMaker 14 är det lättare än någonsin att skapa övertygande och plattformsoberoende lösningar med en modern design – även om du aldrig utvecklat en enda lösning tidigare."

Nya funktioner i FileMaker 14

FileMaker 14 ger utvecklare en komplett upplevelse och möjligheten att släppa lös sin kreativitet och uppfinningsrikedom.

Ett Scriptfönster snabbar på automatiseringen av vanliga verksamhetsprocesser, till exempel att tilldela en ny uppgift till den anställda med högst tillgänglighet, göra om ordningen i inventarier när lagernivåerna är låga eller skapa en faktura under ett kundmöte. Med Scriptfönster samlas skapande, redigering och visning av scripts och beräkningar i ett effektivt arbetsfönster. Automatiskt komplettering, favoriter, intern redigering, genvägar, beskrivningar av scriptsteg med internhjälp, slå upp kommandon automatiskt och andra funktioner sätter fart på utvecklingen. Till och med de utan erfarenhet av programmering kan använda scripts för att skapa anpassade lösningar med FileMakers enkla peka-och-klicka-upplägg och sammanhangsberoende vägledning.

Ett nydesignat FileMaker WebDirect gör det enklare att leverera interaktivitet som utformats för datorn till mobilwebbläsare på surfplattor. FileMaker WebDirect stöder nu FileMaker-lösningar som körs på de senaste surfplattorna. Företagsanvändare kan leverera en nästa generations upplevelse för mobilwebbläsare. Det nydesignade verktygsfältet anpassas automatiskt efter storleken på användarnas webbläsare på datorer och surfplattor med större tryckmål, glidmenyer som på ett dynamiskt sätt optimerar skärmarean och menyer som visas och döljs automatiskt i logiska grupper när storleken ändras eller när användaren roterar sin enhet.

Ett Startcenter ger ett appliknande gränssnitt med stora, tydliga ikoner (inga fler dialogrutor eller nedrullningsbara menyer) som gör det möjligt för användarna att ordna sina lösningar visuellt och få en bra överblick. Användare kan välja bland 29 fördesignade ikoner eller utforma egna ikoner som ger lösningarna ett personligt utseende. Startcenter fungerar över hela FileMaker 14-plattformen och ger en enhetlig upplevelse på Windows och Mac med FileMaker Pro, på iPad och iPhone med FileMaker Go och i webbläsare med FileMaker WebDirect.

En förbättrad iOS-upplevelse för användarna, tack vare nya scripts som ger större kontroll över hur lösningar ser ut och körs på iPad och iPhone. Ett nydesignat gränssnitt i iOS 8-stil i FileMaker Go 14 (en kostnadsfri företagsapp som är tillgänglig i App Store) ger en stilren look och en enhetlig användarupplevelse. Utvecklare kan enkelt köra lösningarna i helskärmsläge genom att använda scripts eller svepgester för att dölja användargränssnittet. Som utvecklare kan du låsa lösningen i stående eller liggande läge genom att ange skärmriktning, visa användbar information vid inhämtning av signaturer, aktivera pektangentbord, aktivera RTF-redigering och använda nya kontroller för ljud- och videouppspelning för att skapa program för utbildningar som utförs i egen takt och andra innovativa lösningar.

Många nya funktioner för FileMaker-utvecklare, privilegierade användare och administratörer.
FileMaker WebDirect är nu upp till 25 % snabbare när du öppnar de flesta layouter som har optimerats för webben. Dessutom har stödet för antalet samtidiga anslutningar fördubblats (från 50 till 100). Automatisk återanslutning från FileMaker Pro 14-lösningar till FileMaker Server 14 hjälper användarna att återställa snabbt när nätverksanslutningen är instabil och bryts. Ökad säkerhet i FileMaker Server Admin Console skyddar data och lösningar genom starkare lösenordskontroller. Det nya alternativet för standbyserver i FileMaker Server 14 ger erfarna administratörer högre tillgänglighet av verksamhetsdata.

FileMaker, 30 år

FileMaker har levererat över 20 miljoner exemplar av produkter som ingår FileMaker-plattformen och FileMaker Go-appen till iPad och iPhone har precis passerat 1,5 miljoner nedladdningar från App Store. FileMaker-programvaran finns på 15 olika språk och används över hela världen och i så gott som samtliga branscher inom både den privata och offentliga sektorn.

FileMaker stöds av ett globalt ekosystem som innefattar FileMaker Community, en kostnadsfri onlineresurs med över 50 000 medlemmar, FileMaker Business Alliance med mer än 1 200 företag där många har som huvudsaklig verksamhet att erbjuda FileMaker-produkter och konsulttjänster, samt webbplatsen Made for FileMaker som erbjuder hundratals kommersiella produkter från tredje part som byggts för FileMaker-programvara.